Migrationsverket satsar på kommunikation och lean

Det blir allt vanligare att införa lean i andra organisationer än de som arbetar med löpande band. Många är de myndigheter som nu använder sig av lean. Nu har även Migrationsverket börjat fundera på sin verksamhet utifrån lean och en av cheferna Monika Wendleby har skrivit boken ”Lean med hjärta och kreativitet” tillsammans med konsulten Isabel Runebjörk.

SvD skriver om hur Monika Wendleby insåg att för att tänka lean i tjänsteverksamehter så behövdes fokus läggas på kommunikation och hon saknade verktygen för det. Utan struktur tar de informella maktstrukturerna över och de starkas röster hörs mest. Det är viktigt att du ser och arbetar med informella maktstrukturer och ser till att om inte allas, så åtminstone fler idéer, kommer upp på bordet. Hänsyn bör också tas till att alla inte har samma förutsättningar när det gäller språk och att det påverkar möjligheterna att göra sig hörd. Vi på JÄMLEAN är glada att Monika fokuserade så mycket på kommunikation eftersom det är så viktigt för hur lyckad processen blir och hur den uppfattas av medarbetare.

Det är inte annat än att man blir sugen på att skriva en egen bok.

 

P.S

Ni vet väl att JÄMLEAN skrivit ett kapitel i  PLANs Forsknings- och tillämpningskonferens 2012 – Logistik i praktisk tillämpning? Vårt bidrag heter ”Lean för alla – hur du leanar lean med jämställdhetsintegrering”

 

Hälsar Jenny Claesson marknadschef på Add Gender och delägare i JÄMLEAN

Detta inlägg är publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalink.Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.