JÄMLEAN på Linnéuniversitetet i Växjö

Den 5:e december deltog JÄMLEAN på Linnéuniversitetets hållbarhetsvecka för programmet Enterprising and Business Development. Där talade vi om hur vi kan skapa ett lean för alla. Vi talade om maktstrukturer och utgick från bilder från två arbetsplatser, en fabrik i asien med en relativt homogen arbetsgrupp och ett storkök med en mer heterogen arbetsgrupp. Vi diskuterade vilken arbetsplats vi helst skulle vilja arbeta på och vilken av grupperna vi helst skulle vilja leda.

Det var ett engagerat gäng studenter som går utbildningen som har entreprenörsinriktning och mycket tankar kring innovation och karriärmöjligheter diskuterades.

Som föreläsare var min behållning att studenterna fick syn på maktstrukturer och förstod att alla inte alltid har samma möjligheter trots att de har lika rättigheter och skyldigheter på pappret. Bland annat kom en diskussion upp om hur kvinnor och män behandlas olika när de söker kapital för affärsidéer, något som forskningen stöder.

Om vi ska nå ett lean för alla behöver vi fundera på makt och intellektualisera vår magkänsla som oftare leder oss till människor som liknar oss. Vilket resulterar i att vi riskerar att missa viktiga perspektiv och andra erfarenheter.

 

 

Hälsar Jenny Claesson marknadschef på Add Gender och delägare i JÄMLEAN

Detta inlägg är publicerat i Uncategorized och taggat , , , , . Bokmärk permalink.Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.