Lean öppnar dörren för jämställdhet

Denna höst har jag vid flertalet tillfällen fått äran att få föreläsa om JÄMLEAN-modellen för flertalet offentliga verksamehter som nu också ska leanas.

Vår kollega Jenny Claesson har nu skrivit på Motivation.se om lean och jämställdhet. Jag lånar hennes kloka ord: ”Lean är ett utmärkt sätt att angripa en organisationsförändring men saknar en genusanalys vilket gör att resultaten lätt blir missvisande och leanprocessen haltande. Brister i språket, nedsatt funktion eller om du är man eller kvinna, gör ofta att utanförskap skapas.”

Detta är verkligen den polett som brukar trilla ner då jag möter publiken. Oj – ja lean är ju viktigt och jämställdhetsintegrering är viktigt, men hur ska vi jobba med dem parallellt på allra bästa sätt? Det är en utmaning som vi varje dag arbetar för att lösa!

Hälsar Pernilla Alexandersson, VD på Add Gender och delägare i JÄMLEAN.

 

Detta inlägg är publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalink.Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.