PLAN-konferensen Södertälje 8-9 april

Imorgon är sista anmälningsdagen för PLAN-konferensen 8-9 april som i år äger rum i Södertälje. Det väcker ljuva minnen från PLAN-konferensen i Lund 2012 då JÄMLEAN presenterade sin modell och även bidrog med texten: ”Lean för alla – hur du leanar lean med jämställdhetsintegrering” till samlingen av artiklar från konferensen.

Temat 2012 var ”Logistik i praktisk tillämpning” och även om det kanske inte passade oss som handen i handsken så fick vi under konferensen uppleva hur vi kunde berika människor och företag med nya perspektiv. I år är temat ”Inspiration, lärande och nya möten”, ett tema som stimulerar till samtal och nya ingångar. Då JÄMLEAN inte kommer att närvara på årets konferens så uppmanar vi er som går dit att våga prata med den ni först inte tänkte prata med. Skippa magkänslan om vem du tror du har utbyte av på minglet. Våga utmana dina fördomar och vi lovar att du kommer att bli överraskad! Omedvetet söker vi efter människor som liknar oss och det är sällan de med samma bakgrund, samma ålder, samma kön som ger dig helt nya insikter.

Forskning visar också att blandade grupper är viktigt för innovationer. I boken ”Promoting Innovation” utgiven av Vinnova skriver författarna att en förutsättning för innovation är att ifrågasätta det som tas för givet. Att ifrågasätta normer och ”hur vi alltid har gjort” blir lättare om människor med olika normer träffas. Finns det ett bättre sätt att lösa situationen på? Finns det ännu effektivare sätt att ordna logistiken på? Finns det nya sätt att mäta på?

Vi hoppas att alla ni som går får massor av inspiration, lär er nya saker och träffar nya människor. Vi tror att de stora idéerna sker just där. Som när jämställdhetsintegrering mötte lean till exempel…

Hälsar Jenny Claesson marknadschef på Add Gender och delägare i JÄMLEAN

 

Detta inlägg är publicerat i Uncategorized och taggat , , . Bokmärk permalink.Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.