Effektivitet när solen skiner?

Vad är egentligen effektivitet?

Att producera mesta möjliga med minsta möjliga resurser och på kortast möjliga tid, säger läroboken. Men vad är det för något som ska produceras? Bilar? Blöjbyten och matning? Rapporter och dokument? Eller kanske… glädje? Effektivitet handlar om vad som krävs för att uppnå ett visst mål, kanske behöver vi ibland reflektera över vilket detta mål är?

Vi vet inte hur sommaren blir. Kanske kommer semestermånaderna domineras av regn. Nästan alla (utom pollenallergiker) uppskattar de första vackra dagarna mest. Kanske är det glädjen som ska prioriteras just dessa dagar? Bilarna är det inte lika bråttom med, inte heller rapporterna. Patienter måste självklart vårdas mycket och omsorg kan inte vänta, men kanske kan vissa moment av arbetsterapin förflyttas ut? Eller datorn? Även om arbetet då går lite långsammare och en del tid läggs på att förflytta material och människor.

Vi på JÄMLEAN ber er, i denna ljuva sommartid, att stanna upp ett tag, och reflektera: Vad vill vi med vår organisation. Kan vi släppa in lite glädje i vår målbild!

Glad försommar,

önskar Christina Ahlzén, ägare av Medida, delägare i JÄMLEAN och just nu lite extra mycket föräldraledig

Detta inlägg är publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalink.Stängt för kommentarer, men du kan lämna trackback:Trackback URL.